Śrudy antykradzieżowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Śrudy antykradzieżowe

ja na razie doleciałem do 200 :lol: - więcej się bałem bo ślisko było :wink:

Śrudy antykradzieżowe

Witam , w mojej skodzie octavii rs 2007r zamontowane są oryginalne 18 rs , założone mają śruby antykradzieżowe niestety do takich śrub potrzebny jest specjalny klucz którego nie posiadam orientuje się ktoś gdzie mogę dostać owy klucz i jaki jest jego koszt ? przeszukałem allegro i nic

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

możesz taki klucz dorobić u ślusarza lub jeśli znasz producenta poprosić o przysłanie wtórnika

[ Dodano: Sro 29 Cze, 11 21:53 ]
      zapodaj fotki jaki mają kształt a może będę mógł pomóc

Komentarz

• Rafał 82
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2007
        • 150
        • Superb II (3T4)

To chyba nie o klucz chodzi tylko o zabezpieczenie do odkręcenia śruby. Wystarczy dobrać odpowiednią końcówkę, którą montuje się do normalnego klucza do odkręcania kół. Tylko problem pojawia się inny, jaki numer zabezpieczenia kolega potrzebuje. Tutaj nie potrafię pomóc. Moje zabezpieczenie się jakiś czas temu uszkodziło i musiałem wymienić je na nowe, kupiłem w ASO koszt około 40 PLN razem z nową śrubą. Tylko, że ja wiedziałem jaki numer jest mi potrzebny.

Komentarz

@zdjęcie dodam rano bo przy aktualnym oświetleniu nic nie zobacze . Niestety auto jest sprowadzone i nikt mi nie przyśle . Mechanik powiedział mi że muszę zakupić zestaw 4 śrub antykradzieżowych i klucz ponieważ w feldze jest miejsce tylko na taką śrubę

Komentarz

• eroberto1
            Rider
            • 2010
            • 350

Zamieszczone przez Rafał 82
            To chyba nie o klucz chodzi tylko o zabezpieczenie do odkręcenia śruby. Wystarczy dobrać odpowiednią końcówkę, którą montuje się do normalnego klucza do odkręcania kół. Tylko problem pojawia się inny, jaki numer zabezpieczenia kolega potrzebuje. Tutaj nie potrafię pomóc. Moje zabezpieczenie się jakiś czas temu uszkodziło i musiałem wymienić je na nowe, kupiłem w ASO koszt około 40 PLN razem z nową śrubą. Tylko, że ja wiedziałem jaki numer jest mi potrzebny.
            ją nie znałem nr nasadki to mnie skasowali na 120 i już darowalem sobie zabezpieczające.
            2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• Rafał 82
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2007
              • 150
              • Superb II (3T4)

No ale pocieszające jest, że da się to załatwić bez znajomości numeru zabezpieczenia.

Czyli wychodzi na to, że musisz kolego pojechać do ASO i powinni Ci takie zabezpieczenie sprzedać

Komentarz

aktualnie byłem w aso i za 125zł dostane komplet 4 śrub i klucz ,
                Temat do zamknięcia dzięki

Komentarz

• vaz
                  Elegance
                  • 2010
                  • 799
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W tej cenie kupisz najlepsze śruby zabezpieczające.
                  Antyfotoradar Valentine1
                  Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• dwaoka
                    Elegance
                    • 2010
                    • 927

adas713, obszukałeś dobrze samochód? ja nawet nie wiedziałem, że mam takie śruby, a tym bardziej klucz, dopiero na pierwszej zmianie opon gumiarz poprosił mnie o nasadkę to zrobiłem wielkie :shock: ale znalazłem ją w kole zapasowym :lol:
                    bkc+dsg

Komentarz

Zamieszczone przez dwaoka
                      ale znalazłem ją w kole zapasowym
                      ja podobnie zrobiłem oczy (kupiłem używany samochód) na wiosnę bo nawet nie zwróciłem uwagi na ten szczegół, a "obsługa" zakładu kierując się doświadczeniem w kilka chwil odnalazła tą nasadkę przy kole zapasowym. Poprosiłem obsługę o klasyczny zamiennik tej śruby zabezpieczającej, bo tylko bieda z tego może być a zabezpieczenie przed kradzieżą praktycznie żadne. Panowie potwierdzili słuszność i uzasadnienie tego działania różnymi przykładami z życia.

Komentarz

Pracuję...